Atatürk’ün sevdiği şarkılar gençlerle buluşuyor

Atatürk’ün sevdiği şarkılar gençlerle buluşuyor

Garanti BBVA, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak, Atatürk'ün sevdiği şarkıları gençlerle buluşturuyor.

Bankanın beşinci kez gerçekleştirdiği "Şarkılarda Sen" projesinde bu yıl, üç sanatçı üç farklı YouTube kanalına konuk oluyor.

İbrahim Selim’le Bu Gece programında Emir Can İğrek, Eklemedir Koca Konak şarkısını seslendirirken, Oğuzhan Uğur’la Pinç programında KÖFN grubu Selanik Türküsü'nü, Berfu Yenenler ile Talk Show Perileri programında ise Sena Şener Mendilimin Yeşili türküsünü yorumladı. Genç sanatçıların yer aldığı bu programlar YouTube'da yayınlanacak. Ayrıca, seslendirdikleri parçaların özel videoları Garanti BBVA’nın YouTube ve sosyal medya kanallarından paylaşılacak.

aw206488-01.jpg

Projeyle ilgili konuşan Garanti BBVA Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Direktörü Elif Güvenen, “Türkiye'nin gençlere ve çocuklara verdiği önemi, onlara armağan edilmiş, dünyada eşi benzeri olmayan bayramlardan anlayabiliriz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk'ün gençlere ve spora verdiği değerin bir yansımasıdır. Biz de tüm kalbimizle Atamızın ve gençlerin yanında olarak, beş yıldır Atamızın sevdiği şarkıları genç sanatçılarımıza yorumlatıyoruz. Bu vesileyle hem 19 Mayıs'ı kutluyor hem de gençlerle geçmişi ve bugünü buluşturarak, hafızalarında yer edecek şarkılar armağan etmenin gururunu yaşıyoruz.

Bu yıl da "Şarkılarda Sen" projemize ülkemizin başarılı ve sevilen üç genç sanatçısı daha katıldı ve her biri birbirinden değerli üç türküyü yorumladı. Bir kez daha projemize destek veren değerli sanatçılara teşekkür ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.” dedi.

"Şarkılarda Sen" projesiyle ilgili konuşan Sena Şener, “19 Mayıs gibi önemli bir günde, Atatürk'ün sevdiği türkülerden birini kendi tarzımda yorumlayarak onu anmak büyük bir onur. Müziksever bir önderin izinde, müzisyen bir genç kadın olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

KÖFN grubu ise, “Daha önce Garanti BBVA'nın böyle özel günlerde yaptığı çalışmaları ve film projelerini görüyorduk ve bunların içinde yer almak istiyorduk. Çok kısa bir süre önce ikimiz arabayla bir yere giderken Selanik Türküsü’nü açtık ve dinledik. Enerji olarak bunu çektiğimiz bir yerdeydik sanırım ve Garanti BBVA’dan bir buçuk-iki hafta sonra bu proje teklifi geldi. Biz de tabii ki önerilen şarkılar arasından Selanik Türküsü’nü seçtik. Bu, bizim için güzel bir tesadüf oldu ve projede yer almaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Emir Can İğrek ise, “Atatürk'ün sevdiği şarkılar projesini gençlerle buluşturma amacıyla gençlerin sevdiği, dinlediği bir isim olarak akla gelmek beni çok gururlandırdı. Mustafa Kemal ve Cumhuriyet mücadelesinin ve paydaşlarının fikirlerini gençliğe aktarmada bir rol üstlendiğim için çok mutluyum” dedi.