Atık malzemeler engelli öğrencilerin elinde esere dönüştü

Atık malzemeler engelli öğrencilerin elinde esere dönüştü

Karaman'da, engelli öğrencilerin atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları eserler, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Sosyal Gelişimi Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen "Engelli Dinlenme Evi Projesi" Sergisi, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in de katılımıyla Halk Eğitimi Merkezi ek binasında açıldı. Engelli öğrenciler, ahşap yakma, ahşap boyama, dikiş, sepet örme gibi yöntemlerle bir yıl boyunca özenle hazırladıkları eserleri sergilediler ve açılışa katılanlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandılar.

Eserlerini yaparken büyük bir mutluluk yaşadığını belirten özel eğitim öğrencisi Kübra Kılıçarslan, "Özel eğitim okulumuzda çeşitli kurslara katılıyoruz. Pirinçleri kullanarak yaptığım bu eseri boyadık ve ortaya bu güzel eser çıktı. Uzun bir süreçti ama yaparken gerçekten çok mutlu oldum. Şimdi sergide yer alması beni heyecanlandırıyor" dedi. Aynı şekilde, özel eğitim öğrencisi Hamza Bayır da, hamurdan ve ağaçtan yaptığı eseri anlatarak, "Bu eseri yapmak ve boyamak yaklaşık 2 saatimi aldı. Mantarları yapıştırdık ve sonra boyadık. Valimizin buraya gelmesi de beni çok mutlu etti. Burada çok iyi arkadaşlarım var" şeklinde konuştu.

Özel eğitim öğrencisi Celal Yüksel'in annesi Gülcan Yüksel ise, "Bu serginin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Çocuklar ellerinden geldiğince el işi eserler yapıyorlar. Onlar buraya gelince hem onlar hem de biz aileler mutlu oluyoruz. Öğrencilerimiz buraya gelerek eğitim alıyorlar ve evde kapanmıyorlar" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'nde özel eğitim öğretmeni olan Ayşe Uçkaç ise, "Özel eğitim öğrencilerimizle birlikte el sanatları alanında geri dönüşüme dayalı ürünler yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da özel eğitim öğrencilerimizin hazırladığı eserlerin sergisini düzenledik. Çocuklarımız, kendi yetenekleri doğrultusunda her türlü malzemeyi kullanarak boyama, kesme ve yapıştırma gibi tekniklerle eserler ortaya çıkarıyorlar. Bu sergiyle hem çocuklarımızın yeteneklerini sergileme fırsatı bulmalarını sağlıyoruz hem de onları destekleyerek topluma kazandırıyoruz. Sergimize katılan Vali Bey'e teşekkür ediyoruz. Burası, çocuklarımızın yetişkinlik dönemlerinde de katılabilecekleri bir sosyal aktivite merkezi olma özelliği taşıyor" şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, sergideki eserleri inceleyerek engelli bireylerle sohbet etti ve el emekleri için tüm kursiyerlere teşekkür etti. Sergi açılışına Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, daire müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.