Bakan Fidan’dan Körfez ülkelerine İsrail çağrısı

Bakan Fidan’dan Körfez ülkelerine İsrail çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'da düzenlenen Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'e karşı baskının artırılması gerektiğine vurgu yapan Fidan, "Ateşkese yönelik haklı çağrılarımızı İsrail üzerindeki baskıyı artıracak güçlü somut adımlarla desteklemeliyiz" dedi.

Fidan, konuşmasında küresel yönetişim mekanizmalarının mevcut sorunların çözümünde yetersiz kaldığını belirterek, bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekti. "Filistin'deki savaşla ilgili olarak da bölgesel sahiplenmeyi güçlü bir şekilde savunuyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için adil bir çözümün sağlanmasıyla bölgede barış ve güvenliğin tesisi için daha yakın işbirliğimiz elzem olacaktır" ifadelerini kullandı.

aw223815-01.jpg

Gazze'de devam eden katliamları ve Filistinli mahkumların maruz kaldığı insanlık dışı koşulları eleştiren Fidan, İsrail ve müttefiklerine karşı baskı kurmak için tüm imkanların kullanılması gerektiğini belirtti. "Uluslararası hukuk, insan hakları ve evrensel değerleri savunmak için saflarımızı sıklaştıralım" diyen Fidan, Katar'ın ateşkes çabalarını ve Mısır'ın insani yardım girişimlerini de takdirle karşıladıklarını söyledi.

aw223815-04.jpg