Bakan Uraloğlu'ndan Texas'ta SpaceX incelemesi

Bakan Uraloğlu'ndan Texas'ta SpaceX incelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, SpaceX'in Texas'taki üretim ve fırlatma tesisini ziyaret etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatma törenine katılmak üzere ABD'ye giden Uraloğlu, Texas eyaletinin Brownsville şehrindeki SpaceX tesislerinde incelemelerde bulundu.

aa-20240711-35111960-35111955-bakan-uraloglu-spacexin-texastaki-uretim-ve-firlatma-tesisini-inceledi.jpg

Bakan Uraloğlu, tesisteki ana üretim alanlarını gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, SpaceX'in üretim tesislerinin teknoloji, mühendislik ve emeğin birleştiği bir yer olduğunu vurguladı.

aa-20240711-35111960-35111958-bakan-uraloglu-spacexin-texastaki-uretim-ve-firlatma-tesisini-inceledi.jpg

Uraloğlu, "SpaceX'in roket üretim tesislerini inceledik. Burada teknoloji, mühendislik ve emek bir arada. Starship roketi burada üretilip fırlatılıyor. Haftada bir fırlatma yapmayı planlıyorlar. Üretim ve fırlatma tesislerinin aynı yerde bulunması önemli. Tasarım, proje, üretim ve fırlatma aynı mühendis ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Starship roketi ile 60 alçak yörünge uydusunu aynı anda fırlatabilecekler. Gönderilen roketler tesise geri dönerek yeniden kullanılabiliyor. Türksat 6A uydusunu ülke olarak ürettik, inşallah bu tür projeleri de gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın iradesi, desteği ve hedefleri doğrultusunda uzay vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.