Bakan Yerlikaya 15 Temmuz Şehitliği'nde

Bakan Yerlikaya 15 Temmuz Şehitliği'nde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Törene, Yılmaz ve Yerlikaya'nın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları Zafer Tarıkdaroğlu ve Sevim Sayım Madak, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, siyasi parti temsilcileri ve askeri yetkililer katıldı. Ayrıca, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler de törende hazır bulundu.

888.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya, şehit aileleriyle de sohbet etti. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilmesinin ardından, tören Polis Şehitliği'nde devam etti.

Polis Şehitliği'nde de şehitler için dualar edilirken, Yılmaz ve Yerlikaya, şehit polislerin kabirlerine karanfil bıraktı ve şehit yakınlarıyla görüştü.