Bankalardan EYT'lilere rekor promosyon! Yatacağı tarih belli oldu

Bankalardan EYT'lilere rekor promosyon! Yatacağı tarih belli oldu

Pazartesi günü Meclis'e gelecek düzenleme ile emekli olacak ve ilk maaşını 1 Mart'ta alacak olan 2 milyon 250 bin EYT'li için bankalar kesenin ağzını açtı. İşte emekli olacak EYT'lilere ödenecek zamlı promosyon tutarı...

TBMM''den geçmesine kesin gözüyle bakılan tasarının Resmi Gazete''de yayınlanmasıyla birlikte 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. Emekli sayısının ise toplamda 15 milyonu geçmesi bekleniyor. Bankalar, bu kadar yüksek sayıda emekliyi müşterileri yapabilmek adına şimdiden çalışmalara başladı. 

PROMOSYONLAR MART AYINDA ÖDENECEK

İlk maaşlarını 1 Mart''ta alacak olan emekliler, bu maaştan sonra maaşlarını her ayın 17 ve 26''sı arasında almaya devam edecek. İlk maaşlar PTT''ye yatırılacakken, emekliler hangi bankanın promosyonundan yararlanmak istiyorsa maaşını o bankaya taşıyabilecek. Ancak bir bankadan promosyon alabilmek için o bankadan en az 1 kez emekli maaşı alınması gerektiği için emekliler, en iyi ihtimalle Mart ayının sonuna doğru bankalardan promosyon haklarını kazanabilecekler. Peki hangi banka emekliye 2023 yılında ne kadar promosyon veriyor?

EYT''LİLERE NE KADAR PROMOSYON ÖDENECEK?

Ödenecek promosyonların tutarı bankadan bankaya değişirken, genellikle özel bankalar verilen ödemelerde kamu bankalarını geride bırakmış durumda. Ödenecek promosyonlarda EYT''liler ile normal emekliler arasında bir ayrım yapılmıyor. Promosyonlar doğrudan doğruya emekli maaşına orantılı olarak ödenirken, bankadan emekli maaşının alınmasının ardından 3 gün içinde promosyon tutarı hesaplara yatırılıyor. Birçok banka, hem EYT''lileri müşteri yapmak hem de yüzde 30''luk emekli zammı sonrası mevcut emekli müşterilerini rahatlatmak için 2023 yılında promosyon kampanyalarına zam yapacak. 

ÖNCEDEN PROMOSYON ALANLAR DA YARARLANABİLECEK!

Şu an için özel bankalarda 7500 TL''ye varan promosyonlar ödenirken, bu tutar kamu bankalarında 5000 TL seviyesinde. EYT''lilere ödenecek emekli ikramiyeleri de şu an için bu tutarlar ile aynı olacak. Ayrıca birçok banka, emekli müşterilerine promosyonun yanı sıra çeşitli avantajlar da sunuyor. EYT''lilerin özel bankalardan maaşlarını alacağı ilk ay olan Mart ayında ise promosyonlara yapılacak zamla birlikte EYT''lilere 10 bin TL''yi geçen promosyon ödenmesi bekleniyor. 

EYT FEDERASYONU İLE PROMOSYON GÖRÜŞMESİ YAPILDI!

Birçok özel banka EYT''lileri müşterisi yapabilmek için çalışmalar yürütürken, Denizbank yöneticilerinden oluşan bir heyet EYT Federasyonu''na ziyaret düzenleyerek Gönül Boran ile promosyon konusunda fikir alış verişinde bulundu. 

İlgili Haberler