Ölüm tarihini açıklıyor! Astrologların pabucunu dama attı

Ölüm tarihini açıklıyor! Astrologların pabucunu dama attı

Günden güne gelişen yapay zeka teknolojisinin son hamlesini duyan kulaklarına inanamıyor.

Astrologların pabucunu dama attı

Hemen hemen birçok sektörde kullanılmaya başlanan yapay zeka teknoloji, medyumlarında tahtını sallamaya başladı. Yapay zeka, insanların ölüm tarihlerine ilişkin de tahmin yürütebilir hale geldi.

İstanbul'da Suriyelilere Özel Mezarlık Açıldığı İddiası – Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

ÖLÜM TARİHİNİ VERİYOR

New York Post gazetesinde yer alan incelemeye göre, uygulama insanları sağlıklı bir hayata yönlendirme amacıyla ölecekleri tarihlere ilişkin değerlendirmeler yapıyor. İnsanları uyarma amacıyla ölüm tarihi veren yapay zeka kullanıma açıldı.

Ölüm tarihini açıklayan yapay zeka kullanıma açıldı - Resim: 1

Yeni uygulamaya kan testleri, genetik taramalar gibi kişisel sağlık belgeleri yüklenebiliyor. Girilen bu veriler eşliğinde yapay zeka kişiye özel bir 'uzun ömür planı' oluşturuyor.

Yapay zeka artık ölüm tarihinizi veriyor! - Başka Gazete

Uygulamada kolesterol seviyelerinden uyku, ruh sağlığına kadar çok sayıda alanda sorulara yer verilebiliyor. Diğer sorular da diyet, fiziksel aktivite, sigara içme ve sosyal bir hayata sahip olup olmama etrafında dönüyor.

Ölüm tarihini açıklayan yapay zeka kullanıma açıldı - Resim: 6

UZUN YAŞAM PLANI ÜCRETLİ

18 Eylül'de piyasaya sürülen uygulama, ölüm tarihi ücretsizken, uzun yaşam planı için ise yıllık 40 dolar ödeme isteniyor.

Şirketin kurucusu Brent Franson, uygulama hakkında “Günümüz dünyasında sağlık hizmetleri genellikle reaktiftir, yalnızca sorunlar ortaya çıktığında ve genellikle çok geç müdahale edilir” dedi.

Yapay zeka ölüm tarihinizi doğru hesaplayabilir mi?

İlgili Haberler