Bir Dilan Polat vakası daha... Bakanlık güzellik merkezleri için harekete geçti!

Bir Dilan Polat vakası daha...  Bakanlık güzellik merkezleri için harekete geçti!

Güzellik sektörü yeni bir krizle karşı karşıya. Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmeti sunma yetkisi olmayan güzellik salonlarına yönelik incelemeleri sıkılaştırdı.

Sosyal medyada popüler bir güzellik merkezi, artan şikayetlerle gündeme geldi. Bakanlık, bu merkezlerin izinsiz işlemler yapmasını bitirmekte kararlı.

337542.webp

HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR

Sağlık Bakanlığı, güzellik salonlarının lisanslarını aşarak sağlık hizmeti vermesini önlemek için harekete geçti. Pek çok işletme, kuaför olarak ruhsat almasına rağmen estetik ve sağlık hizmetleri sunuyor. Bakanlık, bu durumun halk sağlığını tehlikeye attığını vurguladı.

İZİNSİZ SAĞLIK HİZMETİ SUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Kadıköy'deki bir güzellik merkezi, sosyal medyada dikkat çekti. Yapılan incelemelerde, güzellik merkezin izinsiz sağlık hizmetleri sunduğu ortaya çıktı. İşletme sahibi Dilan Cömertler hakkında "yetkisiz sağlık hizmeti vermek" ve "Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlatıldı.

0x0-guzellik-merkezleri-saglik-bakanligi-radarinda-hem-sosyal-medya-hem-yerinde-inceleme-1721792434521.webp

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARIYOR: DİKKAT EDİN

Bakanlık, güzellik merkezlerinin sağlık hizmeti vermemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Salonda yapılan işlemlerin komplikasyon riski taşıdığı ve yalnızca doktorlar tarafından yapılabileceği belirtildi. Özellikle cilt tedavileri ve enjeksiyon gibi işlemler yetkisiz kişilerce yapılmamalı.

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ ARTIYOR

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, salonla ilgili şikayetler artıyor. Bir şikayet sitesinde, bazı müşterilerin yüzlerinin yapılan işlemler sonrası yandığı ifade ediliyor. Sağlık Bakanlığı, bu tür vakaların artmaması için denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

İşte sosyal medyadaki şikayetler.

saglik-bakanligi-sahte-guzellik-merkezleri-icin-harekete-gecti-once-sosyal-medya-sonra-yerinde-inceleme-17218025503507-1.jpg

j.jpg

PLAZMA PEN UYGULAMASI NEDİR?

Plazma Pen, cildinin görünümünü, hacmini ve elastikiyetini geliştirmek isteyen kişiler için kullanılıyor. Plazma Pen vücudun neredeyse tüm bölgeleri için cilt sıkılaştırma amacıyla kullanılabilir. Bununla birlikte üst ve alt göz kapakları ve ağız çevresindeki ince çizgiler gibi tedavisi zor bölgelerde de etkili bir yöntem.