Bir tasarım masalı izleyenleri mest etti

Bir tasarım masalı izleyenleri mest etti

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin düzenlediği "Bir Tasarım Masalı" defilesi, büyük ilgi gördü.

15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleşen defilede, öğrencilerin sunduğu elbise tasarımları, çeşitli sosyal meselelere ve farkındalık konularına vurgu yaparak izleyicilerin dikkatini çekti. Deprem, çocuk gelinlikleri, hayvanlara karşı şiddet gibi önemli toplumsal konular, öğrencilerin tasarımlarında ön plandaydı.

Defilenin küratörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kırkıncıoğlu, öğrencilerin 65 farklı tasarımını sergilemenin yanı sıra her bir tasarımın arkasında yatan hikayeyi ve felsefi düşünceyi önemsediklerini belirtti. Etkinlikte 13 tasarımcı, 23 manken ve diğer ekip üyeleriyle birlikte toplamda 60 kişinin yer aldığını ifade eden Kırkıncıoğlu, defileyi izleyenlerin olumlu tepkileriyle memnun olduklarını dile getirdi.

Defilede mankenlik yapan Ezgi Çeri ise Türk bayrağı motifli elbiseyi taşıdığı için gurur duyduğunu belirterek, "Bu elbise benim için çok anlamlı. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu arkadaşlarımın tasarımlarını sergilemek benim için büyük bir onur" şeklinde konuştu.