Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu

Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturdu

Mersin'de okul öncesi öğretmeni Işıl Ademoğlu, çeşitli bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Hatice Uluğ İlkokulunda görev yapan Ademoğlu'nun "Başka Bir Dünya Mümkün" adını verdiği sergisi, Mersin Deniz Müzesi'nde açıldı. Sergide, çeşitli bitkilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş heykeller hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çekiyor. Ayrıca sergiyi ziyaret edenler, düzenlenen atölyede bitkilerden heykel yapma fırsatı buluyor.

aw212684-02.jpg

Aynı zamanda bir masal anlatıcısı olan Ademoğlu, çocukluğundan beri bitkilere büyük ilgi duyduğunu belirterek, "Bitkiler çocukluğumun oyuncaklarıydı. Renkleri, dokuları ve mevsim döngülerindeki değişiklikleri hayranlıkla izlerdim. Hatta bu konuyla ilgili bir ödev verildiğinde çok heyecanlanırdım" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olan Ademoğlu, "Bir eğitimci, öğretmen, toplum bireyi, sanatçı ve anlatıcı olarak iyileşmenin ancak birlikte mümkün olduğuna inanıyorum. Bu sergiyi de bu nedenle açtım. Üretken sürecimi başkalarına taşımak istiyorum. Sergi sırasında gözlemlediğim kadarıyla, anne babalar çocuklarıyla birlikte heykel yaparken tamamen sürece dahil oluyorlar, çocukluklarına geri dönüyorlar ve içlerindeki yaratıcı gücü keşfediyorlar. Bu benim için çok değerli. Bir anı defterim var çünkü her şey bittiğinde geriye sadece duygular kalıyor ve bu duyguları görmek istiyorum. Hem benim için hem de sergiyi ziyaret edenler için besleyici bir süreç oldu" diye ekledi.

aw212684-03.jpg

En büyük ilham kaynağının kızı ve çocukluğu olduğunu ifade eden Ademoğlu, heykellerinde kullandığı bitkilerden bahsederek, "Bitkiler herkesin tanıdığı bitkiler. Palamut, ölümsüzlük otu (muntuvar), kuş tüyleri, pavlonya bitkisi (Çin kavağı) ve gelincik tohumları gibi çeşitli bitkiler kullanıyorum. Yolda gördüğüm kuş tüylerini bile topluyorum. Bazen apartmana girerken kapıda görüyorum. Bir kediyle bir kuş birbirini kovalamış ve etrafta kuş tüyleri kalmış. Örneğin pavlonya bitkisi, Çin Kavağı olarak da bilinir. Haşhaş ailesinden gelen gelincik tohumları ve çınar tohumları da var" şeklinde konuştu.

Sergi, 26 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

aw212684-04.jpg