Bodrum’da uçurtma sevinci! Çocuklar renklendi

Bodrum’da uçurtma sevinci! Çocuklar renklendi

Bodrum'da bu yıl 18'incisi düzenlenen geleneksel uçurtma festivali, binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Miyase & Serdar Karlıova Organizasyon işbirliği ile düzenlenen "18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali" bu yıl da Anneler Günü'nde Bodrum Gümbet Değirmenler Mevkii'nde gerçekleştirildi. Ana sponsorluğunu Bodrum Çökertme Gazetesi'nin üstlendiği festivalde, uçurtma satışlarından elde edilen gelirler Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu'na bağışlandı.

aw203396-01.jpg

Festivalde "Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında uçurtmalar Miyase Karlıova Organizasyon tarafından temin edilerek, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu okul aile birliğine ücretsiz olarak verildi. Bu yılki festivalden elde edilen 55.340 TL'lik gelir, okulun ilköğretim kısmındaki ihtiyaçlar için bağışlandı.

aw203396-07.jpg

Etkinlik öncesinde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatıyla okullarda kargıdan uçurtma yapımı, "su tasarrufu" temalı kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi. Ayrıca, en yüksek uçurtma, en yüksek çocuk uçurtma ve özel birey uçurtması dallarında yarışmalar yapıldı ve kazananlar ödüllerini sahnede aldı.

Festival kapsamında, eğitimde engelleri kaldırmayı hedefleyen 15 yaşındaki Bodrumlu şair ve yazar Sevinç Su Karlıova, şiir kitabını imzalayarak, "Her Anne Kraliçedir" adlı farkındalık t-shirt koleksiyonunun defilesini sundu.