Bodrum'da yakalanmıştı. Rus terörist ülkesine iade edildi

Bodrum'da yakalanmıştı. Rus terörist ülkesine iade edildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı saldırının faili ülkesine iade edildi. Terörist, yakalandığı Muğla Bodrum'daki işlemlerin ardından uçakla ülkesine gönderildi.

Rus İnterpol Birimi tarafından Moskova'daki saldırının faili olarak tespit edilen Rus vatandaşı Evgenii Serebriakov'un Muğla Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Serebriakov, Bodrum Milas Havalimanı'ndan Rus İnterpol yetkililerine teslim edilerek uçakla ülkesine gönderildi.

Emniyette verdiği ifadede, saldırıda para karşılığında bombayı araca yerleştirdiğini itiraf eden Serebriakov'un, Moskova'daki patlamada 2 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamada yaralananlar arasında bir askeri istihbarat görevlisinin de bulunduğu bildirildi.

BODRUM'DA YAKALANMIŞTI...

Rusya'nın başkenti Moskova'da 24 Temmuz 2024 sabahı meydana gelen patlamada, aracın içinde bir Rus askeri yaralanmıştı. Yapılan soruşturmanın ardından, şüpheli olarak belirlenen Serebriakov, Türk polisi ve MİT'in takibi sonucu Bodrum'da yakalanmıştı.

bodrumda-yakalanmistirus-terorist-ulkesine-iade-edildi-oq6w.webp

RUSYA'YA İADE EDİLDİ

Rus istihbaratı FSB'den yapılan açıklamada, Serebriakov'un 26 Temmuz 2024'te Rusya'ya getirildiği belirtildi. Açıklamada, Serebriakov'un ilk sorgusunda, "Şubat 2023'te Ukrayna istihbaratıyla işbirliği yapmak için temasa geçtiğim" ifadesini kullandığı bilgisi verildi.

MOSKOVA'DAKİ PATLAMANIN SORUMLUSUYDU

Rusya'nın başkenti Moskova'da 24 Temmuz sabahı park halindeki otomobilde bir patlama meydana gelmişti. Patlamada aracın içinde bir Rus askerinin bulunduğu ve yaralandığı ifade edilmişti.

Yapılan incelemeler sonucunda olaya Yevgeniy Serebryakov isminde bir Rus vatandaşının karıştığı tespit edilmiş ancak söz konusu şüphelinin uçak ile Moskova'dan Bodrum'a kaçtığı anlaşılmıştı.