Bu hafta seyirciyle buluşacak filmler belli oldu

Bu hafta seyirciyle buluşacak filmler belli oldu

Bu hafta sinema salonlarında, izleyicileri birbirinden farklı türlerde film deneyimleri bekliyor. Komediden korkuya, bilim kurgudan animasyona kadar geniş bir yelpazede 11 yapım seyirciyle buluşacak.

Aksiyon ve macera tutkunlarını cezbetmeyi amaçlayan "Üç Silahşörler: D'Artagnan", Martin Bourboulon'un yönetmen koltuğunda olduğu bir yapım olarak dikkat çekiyor. Film, François Civil, Vincent Cassel ve Romain Duris gibi isimlerin yer aldığı kadrosuyla cesur genç D'Artagnan'ın bir kadını kaçırılmaktan kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

"DÜNYA MALI-EKSİ BİR"

"Dünya Malı-Eksi Bir" ise Uygur Akkaya'nın yönettiği bir yapım olarak öne çıkıyor. Film, Barnabas İncili'ni çalmayı planlayan Haluk'un serüvenlerini konu alıyor. Macera ve komedi türündeki yapımda Berk Hakman, Erkan Köse ve Asena Tuğal gibi başarılı oyuncular rol alırken, müziklerini Alper Atakan ve Hande Yener besteliyor.

"YURT"

Dram türündeki "Yurt", 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet'in yaşadıklarını izleyiciyle buluşturuyor. Nehir Tuna'nın yönettiği filmde Doğa Karakaş, Tansu Biçer, Can Bartu Aslan ve Ozan Çelik gibi yetenekli oyuncular yer alıyor. Türkiye, Almanya ve Fransa ortak yapımı olan film, 1990'lı yılların sonunda Türkiye'deki siyasi kutuplaşma atmosferini yansıtıyor.

"ECLİPSE"

Belgesel ve spor tutkunlarını hedefleyen "Eclipse", İpek Kent ve Efe Öztezdoğan tarafından yönetiliyor. Film, Covid-19 salgını sebebiyle Tokyo'ya gidemeyen beş jimnastikçinin hikayesini anlatıyor ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hayaliyle dolu bir yolculuğa çıkıyor.

“YETER ARTIK"

"Yeter Artık", kadına şiddete karşı bir duruş sergiliyor. Feyza Aydın Kılıç, Deniz Oral ve Aleyna Kılıç gibi isimlerin başrollerini paylaştığı film, Murat Kuşçu'nun yönetmenliğinde izleyiciyle buluşuyor ve Feyza'nın Hamdi tarafından şiddete maruz kaldığı evliliği ele alıyor.

"HAYALİ ARKADAŞLAR"

"Hayali Arkadaşlar", fantastik bir tema etrafında dönüyor. Ryan Reynolds, John Krasinski ve Cailey Fleming gibi ünlü isimlerin başrollerini üstlendiği film, herkesin hayali arkadaşlarını ve süper güçleri olduğunu keşfeden bir kızın hikayesini anlatıyor.

"BİRADER"

Mısır yapımı komedi ve aksiyon filmi "Birader", Dr. Yusra'nın hırsızlık planının merkezinde olan İsmail ve Hegazy'nin maceralarını konu alıyor. Karim El Sobky'nin yönettiği filmde Amr Youssef, Mohamed Mamdouh ve Amina Khalil gibi tanınmış oyuncular yer alıyor.

Haftanın tek animasyon filmi "Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta", büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan şehirlerini kurtarmak için mücadele eden Combat Wombat'ın hikayesini anlatıyor.

Korku tutkunları ise "Alem-i Cin 5: Azap", "Becky'nin Gazabı" ve "Ziyaretçiler: Bölüm 1" gibi yapımlarla gerilim dolu anlara hazırlanabilirler.