Bunaltan aşırı sıcaklara son. Yağmur gümbür gümbür geliyor

Bunaltan aşırı sıcaklara son. Yağmur gümbür gümbür geliyor

Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre hafta sonu Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklar vatandaşları bunaltırken, yeni haftanın başında yaşlı havalar geri geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

bulut-hava-durumu-bulutlar-4rme-cov-ii3t.webp

Hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik beklenmiyor ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği; Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

semsiye-yagmur-yagmurlu-qvxn-cover-ejce.webp

Meteoroloji, özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı sel, su baskını, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Ayrıca, rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörülüyor.

20 Temmuz Cumartesi hava durumu tahmin haritası

haritatahmingun2-tbzw.webp

21 Temmuz Pazar hava durumu tahmin haritası

haritatahmingun3-vokl.webp

22 Temmuz Pazartesi hava durumu tahmin haritası

haritatahmingun4-ullt.webp

23 Temmuz Salı hava durumu tahmin haritası

haritatahmingun5-b4c7.webp

24 Temmuz Çarşamba hava durumu tahmin haritası

haritatahmingun5-6gbc.webp