Bursa Mehter Takımı Fransa'da Türkiye'yi gururlandırdı

Bursa Mehter Takımı Fransa'da Türkiye'yi gururlandırdı

Bursa Mehter Takımı, Fransa'nın dört farklı kentinde düzenlenen Anadolu Türk Kültür Festivali'nde büyük ilgi gördü.

18 Nisan'da Mulhouse kentinde başlayan ve Paris, Lyon ile Nantes şehirlerinde 21 Mayıs'a kadar süren Festiculture festivalinde Türkiye'yi temsil eden Bursa Mehter Takımı, açılış törenlerinde hem Türk Milli Marşı'nı hem de Fransa Milli Marşı'nı çalarak Fransız izleyicilerin beğenisini kazandı.

Türk kültürünü tanıtmak ve kültürlerarası bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen bu festivaller, mehter takımının gösterisiyle açıldı. Mehter marşları, hem yerel Türk toplumu hem de Fransız vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

Fransa'nın çeşitli şehirlerinden gelen yoğun katılımla dört farklı festival, yaklaşık bir ay boyunca devam etti. Türk Kültür Merkezleri Federasyonu ve çeşitli Türk derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirilen festivallere Türkiye'den gelen birçok geleneksel Türk sanatçısı da katıldı.

Bursa Mehter Takımı başkanı Mesut Özkeser, "Fransa'da mehter takımımıza gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Önümüzdeki aylarda Strasburg, Lyon ve Paris'teki festivallere de katılacağız. Bizleri davet eden festival komitesi yetkililerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu