Canice öldürülen motokuryenin ailesi itiraf etti! Katilin babası ne suç işlemiş

Canice öldürülen motokuryenin ailesi itiraf etti! Katilin babası ne suç işlemiş

Balıkesir’de canice katledilen motokurye üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın anne ve babası gizlenen gerçeği itiraf etti.

Balıkesir’de motokurye olarak çalışan ve canice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın ailesi gazeteci Fatih Altaylı’nın konuğu oldu.

Altaylı’nın YouTube üzerinden yayınladığı Teke Tek programında Akman’ın anne babası Zuhal ve Erol Akman, bilinmeyenleri açıkladı.

Anne Zuhal Akman “Balıkesir bizim, bildiğimiz bir yer, her yaz mutlaka bir gün de olsa gidip kaldığımız, aile dostlarımızın olduğu yer” dedi.

.jpg

“EHLİYETİNİN GELDİĞİ GÜN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ”

Acılı anne Zuhal Akman, Altaylı’nın “Kuryelik yapacağını söylediğinde ne düşündünüz? Başına bir şey gelecek diye korktunuz mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi: Ben istemediğimi söyledim, İstanbul’da kaç çocuğa yardım ettim, motoru bozulan, araba çarpmasın diye trafikte arabamı kenara çektim, yolu kesiyorum. Tabi ki de karşı geldik. Kuryelik yaptığından haberimiz yoktu. Ehliyetinin geldiği gün o gece çalışmaya başlamış. Bu çocukların paraya ihtiyacı olduğu için değil, birey oldukları için, çalışmak istedikleri için çalışıyorlar. Motor kullanmayı daha da öğrenmek adına girmiş.

998.jpg

“ATA BIÇAKLI VAKAYA KARIŞTI GELMENİZ LAZIM”

Her zaman destekleyeceği bir aile olduklarını belirten baba Erol Akman acı geceyi şöyle açıkladı:

Gece 3,5 civarı bir telefon geldi. O saatte gelen telefonlar pek hayırlı değildir. Tanımadığım bir kişi Ata’nın babası mısınız dedi. Bir vakaya karıştı, bıçaklama olayı. Gelmeniz lazım” dedi.

iuiu.jpg

“KADINI DA 6 DEFA BIÇAKLAMIŞ”

Altaylı’nın “Cinayetle ilgili neler öğrendiniz? Nasıl olmuş?” sorusuna baba Akman şöyle yanıt verdi:

Ata, o gün o saatte bizden habersiz çalışmaya başladı. Ölme nedeni son siparişi teslim etmesi. O adreste yaşayan bir kadın var. Katilin babasının eski imam nikahlı eşi orada oturuyor. Yıllardan beri husumet halindeler. Kadını da 6 defa bıçaklamış. Kadın bebeği 40 günlükken ayrılmış ondan, gelmiş oraya. Katilin babasının ev kurşunlama, taciz, birçok suç kaydı var.

il.jpg

MERMİ GİBİ OĞLAN YETİŞTİRMİŞ!

Caninin babası cezaevinden izinli olarak eve gelmiş. Oğlu da babasının yolunda gidiyor. Adam ifadelerinde mermi gibi bir oğlan yetiştirdim diyor. Oğlu ile buluşuyor sonra bu olay gerçekleşiyor. Oğlu da o saatte hazırda bekliyor. Apartmandan gireni çıkanı takip ediyor.

NE OLMUŞTU?

Balıkesir’de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, sipariş götürdüğü adreste 17 yaşındaki cani tarafından 25 kez bıçaklanarak öldürüldü. Akman’ın ölümünün ardından cani ve babası tutuklandı.

Genç kuryenin ölümünün ardından çok sayışa şehirde kuryeler motorlarının arkasında Akman’ın fotoğrafını asarak olayı protesto etti.

İlgili Haberler