Cazibesi daha da arttı. Ziyaretçiler akın ediyor

Cazibesi daha da arttı. Ziyaretçiler akın ediyor

Aydın'ın tarihi ve coğrafi açıdan en önemli bölgelerinden biri olan Latmos Dağları, ziyaretçi akınına uğruyor.

Gündüzleri kaya resimleri ve asırlık yapıları incelemek, geceleri ise yıldızların altında vakit geçirmek isteyenler bölgeye çadır kurarak bu eşsiz deneyimi yaşıyor.

aw235666-01-001.jpg

Latmos Dağları, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve adeta bir açık hava müzesi özelliği taşıyan bir bölge olarak dikkat çekiyor. Doğal güzellikleri ve tarihî dokusuyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Latmos, her geçen gün cazibesini artırıyor. Bölgenin korunması ve tarihi öneminin ortaya çıkarılması adına yürütülen çalışmalar da devam ediyor.

aw235666-04.jpg

Yaz aylarının kavurucu sıcağında Latmos'a çıkan ziyaretçiler, serin havanın tadını çıkarırken bir yandan da tarihî ve doğal güzellikleri keşfetmenin keyfini sürüyor. Bölge, fotoğraf sanatçılarının da yoğun ilgisini çekiyor. Doğa Fotoğrafçısı Yücel Sevingül, Latmos'un doğal peyzajı ve tarihi dokusuyla dikkat çektiğini belirterek, "Latmos, gün geçtikçe cazibesini artırıyor. Kaya resimleri kadar zirveden gökyüzünü izlemek de ziyaretçiler için ayrı bir keyif. Latmos'un titizlikle korunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

aw235666-13.jpg