Cezaevinden çıktı. 2 kişi daha öldürdü

Cezaevinden çıktı. 2 kişi daha öldürdü

Gümüşhane'de tavuk yüzünden yaşanan tartışmada yengesi ve yeğenini tabancayla vurarak öldüren Ümit Yapıcıoğlu'nun, 20 yıl önce eşini öldürdüğü ve cezaevinden kısa süre önce salıverildiği bilgisi ortaya çıktı.

Gümüşhane'de tavukların bahçeye girmesi üzerine çıkan tartışmada, Ümit Yapıcıoğlu'nun yengesi Nurten Yapıcıoğlu (55) ve onun oğlu Ali Yapıcıoğlu'nu (25) tabancayla vurarak öldürdüğü ve akrabası Kadir Yapıcıoğlu'nu (22) yaraladığı olayın ardından, 20 yıl önce de Kocaeli'de eşi Özlem Yapıcıoğlu'nu (23) bıçaklayarak öldürdüğü bilgisi gün yüzüne çıktı.

Olay, Kelkit ilçesinin Alaçat köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Ümit Yapıcıoğlu'nun tavukların bahçeye girmesi üzerine yengesi Nurten Yapıcıoğlu ile tartışması, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Ümit Yapıcıoğlu, tabancayla ateş açarak Nurten Yapıcıoğlu ve araya giren oğlu Ali Yapıcıoğlu ile akrabası Kadir Yapıcıoğlu'nu vurdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, Nurten Yapıcıoğlu ve oğlu Ali Yapıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralı Kadir Yapıcıoğlu, ilk müdahalenin ardından ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınan Ümit Yapıcıoğlu, sorgusunun ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Cenazelerde, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve birçok kişi, aileye başsağlığı diledi. Nurten Yapıcıoğlu ve oğlu Ali Yapıcıoğlu'nun cenazesi, köy meydanında kılınan namazın ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Soruşturma devam ederken, Ümit Yapıcıoğlu'nun 2004 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde eşi Özlem Yapıcıoğlu'nu bir tartışma sonucu defalarca bıçaklayarak öldürdüğü ve sonrasında cezaevinden tahliye edildiği bilgisi ortaya çıktı.