CHP harekete geçti. İptal olsun diye dava açtı

CHP harekete geçti. İptal olsun diye dava açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açtı.

Özçağdaş, kamuoyu, sendikalar, bazı siyasi partiler ve akademisyenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne itiraz ettiğini belirterek, “Karşımızda bilimsel gerekçelerle hazırlanmış bir eğitim programı yok,” dedi. Modelin "bakan oluruyla" uygulamaya konulduğunu vurgulayan Özçağdaş, “Bu eğitim programına karşı iptal davası açıyoruz ve ivedilikle de yürütmenin durdurulmasını Danıştay'dan talep ediyoruz,” diye konuştu.

0o.jpg

CHP olarak eğitimle ilgili konularda akademisyenlerle işbirliği yaparak bilimsel açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Özçağdaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bilimsel dayanağı olmadığını savundu. “Türkiye Yüzyılı bir siyasi partinin seçim sloganı. Bu, Türkiye'de bulunan 20 milyon öğrenci, 1 milyondan fazla öğretmen, neredeyse her ailenin içinde olduğu çok temel bir dokümanı daha baştan politize etmiş oluyor,” dedi.

Özçağdaş, eğitim programına temel teşkil eden hiçbir ihtiyaç analizinin yapılmadığını ve metni kimlerin yazdığının bilinmediğini belirterek bu durumu "akademik açıdan sorunlu" olarak nitelendirdi. “Bu eğitim programına karşı yaptığımız itirazların bütünü bilimsel,” dedi.