CHP TÜİK hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP TÜİK hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, TÜİK hakkında "verileri gizlediği, kararttığı ve kamu görevini kötüye kullandığı" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, halkın algıladığı enflasyon ile TÜİK'in açıkladığı enflasyon arasında büyük bir fark olduğunu ve bu durumun TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Taşcıer, "Eğer TÜİK madde sepeti ve ortalama madde fiyatlarını yayından kaldırmasaydı, bugün tüm ürünlerin aylık fiyatlarını ve fiyat artışlarını takip edebilir ve maaş artışlarını etkileyen enflasyonu doğru ölçebilirdik. Bu durumda, 6 aylık gerçek enflasyonun yüzde 24,73 değil, en az yüzde 41,6 olduğunu görecektik" şeklinde değerlendirme yaptı.

chpden-tuik-hakkinda-suc-duyurusu-tuik-iktidarin-suc-ortakligini-yapiyor.webp

TÜİK'in enflasyon verilerini doğru hesaplayacak kapasiteye sahip olmasına rağmen bu hesaplamayı yapmadığını ve bu nedenle Türkiye'deki tüm işçi, memur ve emeklileri zarara uğrattığını öne süren Taşcıer, "Bu nedenlerle TÜİK Yönetim Kurulu, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde yer alan görevin kötüye kullanılması suçunu işlemektedir" dedi.

113871.jpg

Taşcıer, bilgilerin eksik ve yanıltıcı şekilde sunulmasının ekonomik verilerin şeffaf olmamasına neden olduğunu belirterek, "Bu sebeplerle, TÜİK başta olmak üzere verileri gizleyen, karartan, halkı yanıltan, enflasyonu yanlış hesaplayan ve milyonlarca kişiyi mağdur eden kişiler hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını ve kamu görevini kötüye kullanan, ihmal eden sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını yüce Türk milleti adına talep ediyoruz" dedi.

chp-tuik-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu.webp

Açıklamanın ardından Taşcıer ve beraberindeki partililer, suç duyurusu dilekçesini Ankara Adliyesi'ne teslim etti.