Çölyak hastası aileleri farkındalık etkinliğinde buluştu

Çölyak hastası aileleri farkındalık etkinliğinde buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalığına farkındalık yaratmak ve desteğini sunmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesinde düzenlenen etkinlik, Mersin'in yöresel ve lezzetli yiyeceklerinden tantuni ve ayran ile tatlı olarak burma baklava sunarak çölyak hastalığına dikkat çekti.

Glütensiz olarak sunulan her yiyeceğin ve içeceğin yer aldığı etkinlikte, aileler ve çocuklar için Kent Orkestrası tarafından canlı müzik performansı gerçekleştirildi. Katılımcılar, keyifli atmosferde canlı müzik eşliğinde güzel bir zaman geçirdi ve çölyak hastası aileleri ile çocukların sosyal hayata daha fazla katılmasını sağlamayı amaçlayan bu etkinlikle toplumsal bilinç oluşturuldu.

“ETKİNLİĞİN BU YIL YENİSİNİ DÜZENLEDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli olan sosyolog Nurten Kılıç, "Çölyak Farkındalık Günü" etkinliğini geçen yıl başlatıp bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti. Bu yılki etkinlikte Mersin'in ünlü yemeği tantuniyi glütensiz olarak sunduklarını ve vatandaşların memnun kaldığını ifade etti. Ayrıca glütensiz burma baklava ile çocuklar için müzik ve dans etkinliği de düzenlendiğini ve katılımcıların etkinlikten memnun ayrıldığını söyledi.