Davullu zurnalı Kırkpınar daveti. Hem oynadılar hem çağırdılar

Davullu zurnalı Kırkpınar daveti. Hem oynadılar hem çağırdılar

Edirne'de düzenlenecek 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde, geleneksel kıyafetleriyle davul ve zurna çalan ekip, güreşlere katılım çağrısına başladı.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Kırkpınar'ın vazgeçilmezi olan 40 kişilik davul-zurna ekibi, geleneksel kıyafetlerini giyerek vatandaşları ve esnafı 4 Temmuz’da başlayacak 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet ediyor. Davul zurnalı bu coşkulu daveti cep telefonlarıyla kaydeden esnaf ve vatandaşlar, gösteriye bahşiş vererek beğenilerini dile getirdi.

aw237874-01.jpg

Davul-Zurna Şefi Fahrettin Zurnacı, Kırkpınar etkinliklerinin 1-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne'nin adeta bir düğün havasına büründüğünü belirterek, "Bugün çok mutluyuz," dedi.

Sabahın erken saatlerinde geleneksel kıyafetlerini giyip Edirne’nin caddelerini dolaşan davul-zurna ekibi, büyük ilgi topladı. 4-7 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleşecek olan güreşlerde görev alacak ekip, şehirdeki cadde ve sokaklarda gezerek müzikleriyle vatandaşları davet ediyor. Gösteriyi izleyen vatandaşlar, bu anları telefonlarına kaydederken, bazıları da çalınan ezgilere dans ederek eşlik etti.

aw237874-02.jpg