Denizli'de 18'inci Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu başladı

Denizli'de 18'inci Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Festivale 10 ülkeden ve Rusya'ya bağlı 2 özerk cumhuriyetten toplam 392 katılımcı yer aldı.

Kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreni ile başladı ve Denizli Valiliği önünden hareket etti. Yürüyüşe CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve diğer davetliler katıldı.

Festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Kolombiya, Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyetler Kuzey Osetya ve Dağıstan, Ankara'dan Kuzeyin Uşakları ile ev sahibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü katıldı. Katılımcılar, kortej boyunca ülkelerine özgü dansları sergiledi. Renkli ve coşkulu görüntüler eşliğinde yürüyüş, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde sona erdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, "Bu önemli festivale ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 11 ülkeden gelen ve barış elçisi olan dostlarımızla birlikte festivalimiz daha da güzelleşecek. Bugün burada, Filistin'de yaşanan zulmün sona ermesi için dünyaya barış çağrısında bulunuyoruz. Halkların kardeşliği ile sömürgeci güçlerin yaşama şansı olmayacak. Festivalimizle birlikte barışın tüm dünyaya yayıldığı, insanların sevgiyle kucaklaştığı günlere ulaşmayı diliyorum" dedi.

Programın ardından, 10 ülkeden ve Rusya'ya bağlı 2 özerk cumhuriyetten gelen temsilciler, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti. Festival kapsamında çeşitli mahallelerde 27 Temmuz'a kadar gösteriler sunulacak.