Deprem bölgesinde yapılandırma ödemesine erteleme

Deprem bölgesinde yapılandırma ödemesine erteleme

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle etkilenen ve mücbir sebep hali uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, yeniden yapılandırmanın ilk taksiti eylül sonuna kadar ödenebilecek şekilde düzenlendi.

Mücbir sebep hali devam eden bölgelerde, Kahramanmaraş ilinde yaşanan depremler sebebiyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında taksit ödeme süreleri yeniden düzenlendi. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararda belirtildiğine göre, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ilan edilen mücbir sebep halinin süresi, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bu çerçevede, 6 Şubat 2023 ile 31 Ağustos 2024 arasında ödenmesi gereken taksitlerden (mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe kadar olan süreyi kapsayan taksitler dahil), birinci taksitin ödeme süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda ödenebilecektir. Böylece taksit ödeme süresi, eylül ayının sonuna kadar uzatılmış olacaktır. Bundan sonraki taksitler ise eylül ayını takip eden her ayda (toplamda 12 ay süreyle) ödenecektir.

Mücbir sebep döneminde ödenmesi gereken taksit sayısı 12'den fazla olanlar, fazla kısmı 12. taksit ile birlikte ödeyecekler.