Diyarbakır’da ‘Kültürler Gecesi’ etkinliğiyle şarkılar seslendirildi

Diyarbakır’da ‘Kültürler Gecesi’ etkinliğiyle şarkılar seslendirildi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde yer alan İçkale Müze Kompleksi, Final Okulları'nın düzenlediği "Kültürler Gecesi" etkinliğine ev sahipliği yaptı ve katılımcılar tarafından çeşitli şarkılar seslendirildi.

Final Okulları, geleneksel olarak düzenlediği etkinliklerden birini bu yıl İçkale Müze Kompleksi'nde gerçekleştirdi. Bu özel etkinlik, müzenin 90. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 90 etkinlikten biri oldu.

Final Okulları Anaokulu-İlkokul Müdiresi Özge Cengiz, her yıl düzenledikleri "Kültürler Gecesi" etkinliğini bu kez tarihi bir atmosferde gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Diyarbakır Müzesi İçkale Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, Mezopotamya Kültürlerini ve Anadolu'nun tarihini misafirlere yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti. Cengiz, "Anadolu'nun farklı dillerinden gelen ezgilerle, tarihin avcılıkla başlayan dönemlerinden günümüz halk danslarına kadar uzanan bir yolculuk sunduk. Dans ve müziği, Anadolu ve bölgemizin karakteristik öğeleriyle harmanladık" dedi.

Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl ise, Diyarbakır Müzesi'nin Türkiye'nin en eski müzelerinden biri olduğunu belirterek, bu yıl müzenin 90. yılını kutladıklarını ve 90 etkinlik düzenleme hedefleri olduğunu söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirilen 33 etkinlikte devlet ve özel okullarla işbirliği yaptıklarını belirten Gizligöl, bu kez de özel bir okul olan Final Okulları ile etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Etkinlik kapsamında, okulların hazırladığı gösterilerin yanı sıra çeşitli şarkılar da seslendirildi.