Diyarbakır'da tarihi müzede göz alıcı defile!

Diyarbakır'da tarihi müzede göz alıcı defile!

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, "Beşi Bir Yerde" temalı defilesiyle Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli ve Diyarbakır motiflerinden elde edilen kumaşları tanıttı.

Etkinlik kapsamında, atölyelerde dokunan kumaşlardan üretilen ve Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli ve Diyarbakır motiflerini taşıyan 25 parçalık ceket, yelek ve cepken koleksiyonu sergilendi. Ayrıca el sanatları atölyesinde işlenen kaftanlar da etkinlikte yer aldı.

aw219700-02.jpg

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ufuk Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün 'Beşi Bir Yerde' temalı kıyafet sunumu etkinliğini gerçekleştirdik. Bu temamız Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli ve Diyarbakır motiflerinden elde edilerek oluşturulmuştur. Atölyelerimizde dokunan kumaşlar üzerinde üretim sağlanmıştır. Ceket, yelek ve cepken koleksiyonumuz 25 parçadan oluşmaktadır. Bunun dışında el sanatları atölyemizde işlenen kaftanlarımız da burada sergilendi. Kıyafetlerimiz kültürel mirası zenginleştirme ve dokumayı geliştirme anlamında bir araştırma sonucu ortaya çıktı" dedi.

aw219700-06.jpg