Dünya bebekleri Şanlıurfa’da!

Dünya bebekleri Şanlıurfa’da!

Dünya gezgini Meltem Dağaşan, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa'da düzenlediği 'Geleneksel Kıyafetli Oyuncak Bebekler' sergisinde, dünyanın dört bir yanından topladığı bebekleri sergiliyor.

Dağaşan’ın koleksiyonunda, Türkiye’den Hindistan’a, Amerika’dan Çin’e, Japonya’dan Uganda’ya kadar birçok ülkeden geleneksel kıyafetli yaklaşık 1500 bebek yer alıyor. Dağaşan, her bebeğin kendi ülkesinin kültürel ve sosyal yapısını yansıttığını belirterek, sergiyi gezenlerin farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti.

aw213918-02.jpg

Meltem Dağaşan, koleksiyonculuk hikayesinin 15 yaşındayken arkadaşının Rusya’dan getirdiği bir bebekle başladığını anlattı. Kendi gezdiği ülkelerden de bebekler toplayarak zamanla büyük bir koleksiyon oluşturduğunu belirtti. Dağaşan, "Başlangıçta bu bebekleri evimin küçük bir bölümünde sergilemeyi planlıyordum. Ancak bu tutkum, zamanla bir yaşam biçimine dönüştü. Bebekler, ülkelerin kültürlerini, dini inançlarını ve sosyal yapılarını yansıtıyor. Koleksiyonum aracılığıyla, farklı kültürlerin bir arada uyum içinde yaşayabileceğini göstermek istiyorum. Çeşitliliklerimizle güzellikler yaratabiliriz. Dünyamızın farklı kültürlerle daha güzel olduğunu düşünüyorum. Amacım, savaşların sona erdiği ve barış içinde yaşanan bir dünya için farkındalık yaratmak" dedi.

aw213918-01.jpg