Dünyada örneği yok! Bu müze göreni mest ediyor

Dünyada örneği yok! Bu müze göreni mest ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve dünyada eşi benzeri bulunmayan kayadan oyma Kültepe Müzesi'nde sona yaklaşılan çalışmaları yerinde inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kültepe Müzesi, 6 bin yıllık Kültepe Kaniş-Karum'dan çıkarılan eserlerin sergileneceği benzersiz bir yer altı müzesi olarak dikkat çekiyor. Başkan Büyükkılıç, müzeyi ziyaret ederek devam eden çalışmaları inceledi. İnceleme sırasında Büyükkılıç’a Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşlik etti.

aw225732-02.jpg

Fransız gazeteci Stephane Foucart, müzeyi gezerek Başkan Büyükkılıç ile sohbet etti. Foucart, böyle bir müzeyi daha önce hiç görmediğini belirtti ve Le Monde Gazetesi’nde bu ziyaret hakkında 5 dizi yazı hazırlayacağını açıkladı.

aw225732-01.jpg

Büyükkılıç, müzenin Türkiye ve dünya için önemli bir yapı olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda yer altı müzesi olarak nitelendirdiğimiz Kültepe’deki oyma müzemizin içerisindeyiz. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki bu müzemizde Kültepe Kaniş-Karum’dan çıkan eserleri sergileyeceğiz. Dijital çalışmalarla müzeyi kamuoyunun hizmetine sunacağız," dedi.