Dünyanın en büyük doğal gökdelenine ziyaretçi akını

Dünyanın en büyük doğal gökdelenine ziyaretçi akını

Kapadokya'nın önde gelen turizm noktalarından biri olan Uçhisar Kalesi, bölgenin en büyük peribacası olarak kabul ediliyor ve yılın ilk 5 ayında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etti.

Uçhisar Kalesi, Kapadokya bölgesinin önde gelen turistik destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor ve bölgedeki en büyük peribacası olarak biliniyor. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi'nde yer alan bu doğal gökdelen niteliğindeki yapı, yılın ilk 5 ayında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etti. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 milyon turisti ağırlayan Kapadokya'da, Uçhisar Kalesi yılın ilk 5 ayında 92 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

aw220421-06.jpg

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uçhisar Kalesi, Kapadokya'nın kalbinde, yaklaşık 400 metre yükseklikte muhteşem bir konumda bulunuyor. Ziyaretçilerimiz buraya gelerek Kapadokya'yı kuşbakışı görebiliyorlar. Bu yılın ilk 5 ayında 92 bin ziyaretçimiz oldu ve yıl sonuna kadar 400 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

aw220421-05-1.jpgUçhisar Kalesi'ne çıkıldığında, Güvercinlik Vadisi'nden başlayarak Avanos'a kadar olan vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme Beldesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Kılıçlar Vadisi, Kızılçukur, Güllüdere, Aşk Vadisi, Cevizli Bağ Vadisi, Çavuşin, Boztepe, Aktepe, Erciyes Dağı ve Hasan Dağı gibi bölgenin diğer önemli noktaları da net bir şekilde görülebiliyor.