Ekonomist Murat Muratoğlu'dan skandal sözler. Çinliler köpek yiyor öldürmeyelim ihraç edelim

Ekonomist Murat Muratoğlu'dan skandal sözler. Çinliler köpek yiyor öldürmeyelim ihraç edelim

Ünlü ekonomist ve Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik yasalar üzerine devam eden tartışmalara ilişkin tepki çeken bir açıklamaya imzasını attı. Muratoğlu, "Çinliler köpek yiyor, öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim, ihracat yapmış oluruz" dedi.

Türkiye'de sokak hayvanları tasarısı son günlerde gündemin merkezinde yer alıyor. Uyutulma, ötanazi ve barınaklarla ilgili konular yoğun bir şekilde tartışılırken, bazı öneriler sosyal medyada büyük tepki çekiyor. Bu tartışmaların son örneği ise bugün Sözcü TV ekranlarında yaşandı.

Kendine has üslubuyla tanınan ünlü ekonomist ve Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, sokak hayvanları yasası tartışmalarında gündem yaratan bir açıklama yaptı. Muratoğlu, "Çinliler köpek yiyor, öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim, ihracat yapmış oluruz" diyerek sosyal medyada büyük tepki topladı.

0000.jpg

Türkiye, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda üç gün süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP'li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni tartışmaya devam ederken, Muratoğlu'nun Sözcü TV'deki canlı yayında yaptığı açıklama şok etkisi yarattı.

screenshot-4-4msm-cover.jpg

EBRU BAKİ ARAYA GİRDİ

Genellikle AKP'nin ekonomi politikalarını eleştiren Muratoğlu, bu kez skandal yarattı. "Çinliler köpek yiyor. Sokak hayvanlarını öldüreceğimize Çin’e ihraç edelim. Hem onlar öldürmüş olur, hem ihracat yapmış oluruz. Yalan mı söylüyorum, yemiyorlar mı? Yiyorlar" şeklindeki açıklaması sonrası, programın sunucusu Ebru Baki "Tamam çıkalım bu konudan" diyerek araya girdi.

Muratoğlu'nun bu ifadeleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi.​​​​​​​

180921.jpg​​​​​​​

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Murat Muratoğlu programda aldığı tepki sonrası sosyal medyadan da tepki gördü. Muratoğlu, gelen tepkiler üzerine X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Yorum yaparken espriden anlamayan nesile alışkın değilim!
Çin e, Kore ye köpek ihraç edelim derken bunu ciddiye alan zeka sahibiyle zaten oturup konuşmam…"

00.jpg

AKP ÖTENAZİYİ ÇIKARDI, UYUTMA DEDİ

AKP, tekliften "ötanazi" ibaresini çıkararak yerine "uyutma" ifadesini getirdi ve "Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır." şeklinde bir madde ekledi. Ancak bu değişiklikler de tartışmaları sonlandırmadı.

Çünkü söz konusu kanunun 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasının C bendinde, "Davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötanazi yapılmasına karar verilir" ifadesi yer alıyor.