Elazığ'da Engelsiz Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Elazığ'da Engelsiz Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Elazığ'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Uçurtma Şenliği" coşkulu anlara sahne oldu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Elazığ Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlendi. Bu yıl sekizincisi yapılan şenlikte, engelli çocuklar şarkılar eşliğinde eğlenip palyaço tarafından yüzleri boyandı. Eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, pamuk şekeri yedikten sonra hediye edilen uçurtmaları uçurarak keyifli bir gün geçirdiler.

Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, 10-16 Mayıs'ın Engelliler Haftası olarak kutlandığını belirterek, "Toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere, engelli bireylere yönelik hizmet veren kurumlar ve derneklerle birlikte etkinlikler düzenliyoruz. 10 Mayıs'ta engelli kardeşlerimizin ürettiği ürünleri sergiledik ve o günden bu yana etkinliklerimiz devam ediyor. Hafta boyunca farklı kuruluşlarda etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.

Bugün ise uçurtma şenliği etkinliği yapıyoruz. Bu etkinliği sekizinci kez düzenliyoruz ve geleneksel hale getirdik. Engelli kardeşlerimiz bizim baş tacımızdır. Onlara gerekli özeni ve değeri göstermeli, fırsatlar tanımalıyız. Onlara fırsat verdiğimizde hayatın her alanında başarılı ve üretken olduklarını görüyoruz. Engelli bireylere karşı duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi artırmalıyız. Bu hassasiyet, sembolik olarak kutlanan gün ve haftalarla sınırlı kalmamalı, her zaman devam etmeli. Toplumdan beklentimiz de bu yönde" dedi.