Elon Musk duyurdu. Tesla'yı insansı robotlar kullanacak

Elon Musk duyurdu. Tesla'yı insansı robotlar kullanacak

Elon Musk, Tesla fabrikalarında kullanılacak insansı robot Optimus'un gelecek yıl üretimde görev alacağını duyurdu.

Tesla CEO'su Elon Musk, firmanın gelecek yıldan itibaren fabrikalarında "gerçekten faydalı" insansı robotlar kullanmaya başlayacağını açıkladı. Musk, bu robotların 2026'dan itibaren diğer firmalar tarafından da satın alınabileceğini öngörüyor.

Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Elon Musk, zaman zaman sosyal medyada iddialı açıklamalarda bulunuyor. Musk, Optimus adı verilen robotlarla ilgili X platformunda yaptığı paylaşımda, "Tesla, gelecek yıl kendi iç kullanımı için düşük üretimde gerçekten kullanışlı insansı robotlara sahip olacak. 2026'da diğer şirketler için de yüksek üretim kapasitesine ulaşmasını umuyoruz," ifadelerini kullandı.

23.webp

OPTİMUS ROBOTUNUN ÖZELLİKLERİ

Tesla'nın Optimus robotu, 1,7 metre boyunda ve 56 kilogram ağırlığında. Tesla'nın açıklamasına göre, bu robot "sıkıcı, tekrar eden ve tehlikeli" işleri yapacak. Robotun ismi, Transformers evreninde Autobotların lideri Optimus Prime'a bir gönderme niteliğinde. Elon Musk, robotu ilk olarak 2021 yılında Tesla'nın Yapay Zekâ Gününde kostümlü bir aktörle tanıtmıştı.

tesla-bot-3.jpg

Musk, robotu daha önce kutu taşırken, bitki sularken ve metal çubukları taşırken göstermişti. Daha önce yaptığı açıklamada, robotun seri üretime geçeceğini ve maliyetinin 20 bin doların altında olacağını belirtmişti.

Musk, bu yılın başlarında modelin 8 Ağustos'ta tanıtılacağını açıklamıştı ancak bu tanıtımın gecikebileceği belirtiliyor.