Elon Musk'tan Apple'a OpenAI resti: Apple cihazlarını yasaklayacak!

Elon Musk'tan Apple'a OpenAI resti: Apple cihazlarını yasaklayacak!

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi olarak, OpenAI ile bir işletim sistemi entegrasyonu gerçekleşirse, güvenlik ihlalleri riski nedeniyle Apple cihazlarının şirketlerinde kullanımını yasaklayacağını ifade etti.

Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Apple'ın geliştirici etkinliği WWDC'de OpenAI ile olan işbirliğine dair açıklamalarda bulundu. Musk, OpenAI'ın işletim sistemi seviyesinde entegrasyonunun gerçekleşmesi halinde, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını belirtti ve "Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir." ifadesini kullandı.

Musk, şirketi ziyaret edenlerin kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacaklarını ve bu cihazların Faraday kafesinde saklanacağını belirtti.

elon-musk-against-apple.webp

Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI'a güvenmesini de eleştiren Musk, "Apple'ın kendi yapay zekasını geliştirecek kapasitede olmaması, fakat yine de OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyabileceğine inanması açıkça saçma. Apple, verilerinizi OpenAI'ya teslim ettiğinde gerçekte neler olup bittiğini bilmiyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Apple, bugün yaptığı açıklamada, akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT'ye erişilebileceğini ve bu entegrasyonun yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya geleceğini bildirmişti.

elon-musk-apple.jpg

OpenAI'nın CEO'su Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT'yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyuz. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.