Emeklilere kira desteği verilecek: Başvurular resmen başladı

Emeklilere kira desteği verilecek: Başvurular resmen başladı

İBB'nin emeklilere sağlanacak kira destekleri için belirlenen rakamlar açıklandı. Başvuru kayıtları resmi olarak başladı ve detaylar kamuoyuna duyuruldu. İşte tüm ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, geçtiğimiz hafta kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden inşasıyla ilgili önemli kararlar aldı. Bu kapsamda, emeklilere kira desteği sağlanacağı duyuruldu.

Son toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem vererek, riskli yapıların yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması ve ilçe belediyeleriyle ortak hizmet protokolü oluşturulmasına karar verdi. Bu protokol, bina incelemelerinin hızlı tarama yöntemleriyle yapılmasını da içeriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili olarak videolu bir bilgilendirme yaptı. İmamoğlu, "Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin %65’ni İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL de kira desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

ekrem-imamoplu-kentsel-donusum.png

DESTEK ORANLARI VE KİRA YARDIMI

Destek oranları, hak sahiplerinin gelir durumuna göre belirlenecek. Dar gelirliler ve emekliler, en yüksek destek oranlarından faydalanacak. Toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60, emekli olanlara ise yüzde 65 oranında destek verilecek. Hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara yüzde 40, emekli olanlara ise yüzde 45 oranında destek sağlanacak. İlk etapta ‘İstanbul Yenileniyor’ programına başvuran ve uzlaşma sağlanan 25 bin hane için yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak.

Yüksek risk grubuna dahil binalarda oturan emeklilere 9 bin TL, diğer hak sahiplerine ise 7 bin TL kira yardımı yapılacak. Bu destek, acil dönüştürülmesi gereken 6 bin 920 bina ve yaklaşık 80 bin kiracının bulunduğu toplam 62 bin bağımsız birim için sağlanacak.

BAŞVURULAR VE BİLGİLENDİRME

Kira yardımı için başvurular resmen başlamış durumda. Emekliler, başvuru için gerekli belgeleri ve şartları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirler. Başvuru süreci ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi, İBB'nin duyuruları ve bilgilendirme videoları aracılığıyla halkla paylaşıldı.