Emeklilerin alzaymır zırhı şaşırttı!

Emeklilerin alzaymır zırhı şaşırttı!

Anadolu Üniversitesi'nin 2019 yılında başlattığı Tazelenme Üniversitesi'nde eğitim gören 60 yaş üzeri öğrenciler, örgü örerek alzheimerdan korunmayı ve psiko-motor becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Dördüncü sınıf öğrencilerinin en çok ilgi gösterdiği derslerden biri de Örgü Teknikleri dersi. Bu derste öğrenciler, psiko-motor gelişimlerini sürdürmek için örgü örmeyi öğreniyor. Özellikle erkek öğrenciler, hayatlarında ilk kez örgü örme deneyimini yaşarken renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Örülen örgüler, dönem sonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilerek sosyal sorumluluk bilinci de pekiştiriliyor.

aw209851-01.jpg

74 yaşındaki öğrenci Münir Çörekbaş, örgü örmenin kendisine ne kadar yarar sağladığını anlattı. “Bugün çok mutluyum. Hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi bugün severek ve mutlu olarak yapıyorum. Yeni şeyler keşfetmek ve onları yapabilmek çok güzel bir his. Başta yapamam dedim ama sevdikten sonra yapabiliyormuşum. Okulumu çok sevdiğim için derslerden de çok memnunum” dedi.

aw209851-02.jpg

EL EMEĞİ ÜRÜNLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

Dönem sonunda öğrenciler tarafından örülen el emeği ürünler, ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Öğrenciler, bu ürünleri deprem bölgesine veya doğudaki kırsal alanlara gönderme konusunda araştırmalar yapıyor. Tazelenme Üniversitesi, 60 yaş üstü bireylere hem yeni beceriler kazandırmak hem de sosyal bir ortam sunmak için önemli bir rol oynuyor. Öğrenciler, burada aldıkları eğitim ve kazandıkları deneyimlerle hayatlarına anlam katıyor.

aw209851-06.jpg