Engelli çocuklar ilk at binicilik deneyimini yaşadı

Engelli çocuklar ilk at binicilik deneyimini yaşadı

Esenyurt Belediyesi, engelli çocuklara özel bir gün düzenleyerek onları At Binicilik Tesisi'nde ağırladı.

Atlarla tanışma ve binicilik deneyimi yaşama fırsatı bulan çocuklar, renkli anlara şahit oldu. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, engelli çocukları tesiste karşıladı ve birlikte tesisin turunu gerçekleştirdi.

Özer, minik misafirleriyle bire bir ilgilenerek atla terapinin özel çocuklar üzerindeki olumlu etkisine vurgu yaparak, tesisin rehabilitasyon amacıyla da kullanılacağını belirtti. Aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçiren çocuklar, Başkan Özer'e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Çocuklarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz”

Tesiste çocuklarla vakit geçirmenin keyifli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Özel çocuklarımızı atlarla buluşturduk. Psikologlar, atlarla zaman geçirmenin çocuklara iyi geldiğini belirtiyor. Bu nedenle benzer faaliyetlerimiz devam edecek. Belediye olarak, çocuklarımızın mutluluğu ve refahı için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün, çocuklarımızla güzel bir gün geçirerek onlarla arkadaş olduk.

Onlarla birlikte ata bindik ve tesisimizi gezdik. Bundan sonra da özel çocuklarımızla sık sık bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.