Engelli öğrenciler atık malzemeleri esere dönüştürdü

Engelli öğrenciler atık malzemeleri esere dönüştürdü

Karaman'daki engelli öğrencilerin, atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları eserler büyük bir ilgiyle karşılandı.

Karaman'da düzenlenen "Engelli Dinlenme Evi Projesi" Sergisi, Halk Eğitim Merkezi ek binasında gerçekleşti. Serginin açılışı, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in katılımıyla yapıldı. Engelli öğrencilerin atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları eserler, törene katılanların büyük beğenisini kazandı.

aw217613-03.jpg

Eserlerini yaparken büyük mutluluk yaşadığını belirten özel eğitim öğrencisi Kübra Kılıçarslan, "Pirinçleri kullanarak yaptığım bu eseri boyadık ve ortaya harika bir eser çıktı. Uzun bir süreçti ancak yaparken çok mutlu oldum. Sergide yer alması beni heyecanlandırıyor" dedi.

aw217613-05.jpg

Hamza Bayır da, hamur ve ağaç kullanarak hazırladığı eseri tanıtarak, "Bu eseri yapmak yaklaşık 2 saat sürdü. Valimizin gelmesi beni çok mutlu etti. Burada harika arkadaşlarım var" şeklinde konuştu.

aw217613-04.jpg

Özel eğitim öğrencisi Celal Yüksel'in annesi Gülcan Yüksel ise, "Bu sergiye katılmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada çocuklar ellerinden geleni yapıyorlar ve bizler de memnunuz. Çocuklar sayesinde eğitim alıyoruz ve dışarıya kapalı kalmıyoruz" dedi.

aw217613-01.jpg

Halk Eğitim Merkezi'nde özel eğitim öğretmeni olan Ayşe Uçkaç, "Öğrencilerimiz her türlü malzemeyi değerlendirerek harika eserler ortaya çıkarıyorlar. Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız ve aileleri dinleniyor, bir araya geliyorlar ve becerilerini geliştiriyorlar. Vali beyin ziyareti bizim için çok önemliydi. Sergiye Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, daire müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı" şeklinde konuştu.