Engin Polat’ın maskesi düştü! Avukatı apar topar harekete geçti

Engin Polat’ın maskesi düştü! Avukatı apar topar harekete geçti

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklu bulunan Engin Polat, aylar sonra hesabından maske paylaşımı yapılmıştı. Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, paylaşım hakkında açıklamada bulundu.

Çorlu Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Engin Polat'ın, sosyal medya hesabından yapılan maske dikkat çekmişti. Maskenin anlamı tartışılırken benzer bir paylaşımda geçtiğimiz gün cezaevinde 37 kiloya düşerek tahliye olan Nihal Candan’ın eşi Faruk Çiçek’ten geldi.

engin-polatin-hesabindan-yapilan-maske-paylasimina-avukati-cevap-verdi-cezaevine-gidince-soracagim-uhv2.webp

ENGİN POLAT’A SORUCAM

Engin Polat’ın bu maskeli paylaşımı hakkında haberi olmadığını söyleyen avukat Hüseyin Kaya, cezaevine gidince Engin Polat’a soracağını söyledi.

Dilan Polat ve Engin Polat, yaklaşık altı aydır suç örgütü kurma, mal varlığı aklama ve yasadışı bahis suçlarından tutuklu bulunuyor. Tutukluluk süreleri boyunca her gün yeni bir gelişmeyle karşılaşılıyoruz.

Dilan Polat’ın hesabı bir kapanıp bir açılmıştı ama Engin Polat’ın hesabı hep aktifti. Çiftin sosyal medya hesapları avukatları, aile yakınları ve menajerleri tarafından kullanıldığını biliyoruz.

1715445806369-polat.jpg

ÇİFTİN BAHÇELERİNDE BULUNAN MASKENİN ANLAMI MERAK UYANDIRDI

İlk kez, aylar sonra Dilan Polat'ın değil, Engin Polat'ın Instagram hesabından bir paylaşım yapıldı. Gece saatlerinde, Dilan Polat ve Engin Polat'ın evlerinin arka bahçesindeki maske heykelinin fotoğrafı hikayeye eklendi. Bu paylaşımın amacını merak uyandırdı.

nihal-candan-oldu-mu-2.webp

NİHAL CANDAN’IN EŞİNDE BENZER BİR PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU

Engin Polat'ın kız kardeşi Kübra Uzun da söz konusu paylaşıma "çok özledim" notunu düşmüştü. Polat'ın paylaşımından kısa bir süre sonra, Nihal Candan'ın eşi Faruk Çiçek'in de benzer bir paylaşım yapmıştı.

Maskenin anlamı merak edilirken, sosyal medyada çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Kimileri bunun "maskeler düşecek" mesajı olduğunu iddia ederken, kimileri ise "Engin'in o maskenin orada düşünüp büyük planlar yaptığı" şeklinde yorumlarda bulunmuşlardı.

NE OLMUŞTU

11 Mayıs 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, 250 milyon TL’lik “kara para aklama” iddiasıyla tutuklanarak Marmara Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. Ardından Engin Polat, Çorlu Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

İlgili Haberler