Erdoğan günler sonra itiraf etti. Gereken tokadı anında attık

Erdoğan günler sonra itiraf etti. Gereken tokadı anında attık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda Kayseri'deki olaylar ve Esed'e ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçı dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın Kayseri’deki olaylara ilişkin yaptığı açıklama ve Esed yorumu dikkat çekti.

“GEREKEN TOKADI ANINDA ATTIK”

“Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil” diyen Erdoğan, Kayseri’de yaşananları şöyle değerlendirdi: Onlar ne kadar bu işi karıştırmaya gayret ederlerse etsinler zaten biz güçlü bir devlet olarak bunlara gereken tokadı anında attık. Bundan sonra da atmaya devam ederiz. Türkiye'nin gücü sayesinde nasıl ki PKK’yı, PYD’yi, KCK'yı, FETÖ'yü çökerttiysek, aynı şekilde bunları da çökertiriz. Ama yeter ki bizim içimizdeki siyasetçiler bu noktada akıllı hareket etsin.

aa-20240707-35081238-35081237-cumhurbaskani-erdogan-turkiyehollanda-maci-donusu-ucakta-gazetecilerin-sorularini-yanitladi.jpg

“MUHALEFET RAHAT DURMUYOR”

Ana muhalefet diye bir şeyin kalmadığını belirten Erdoğan “Bu muhalefet sürekli kışkırtıcılık yapmaya devam ediyor, rahat durmuyor. Hala kalkıyor, mültecilerle uğraşıyor” dedi.

“BİZ ESED İLE AİLECE GÖRÜŞÜYORDUK”

Erdoğan, Esed’e ilişkin ise şu yorumu yaptı: Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz.