Erdoğan Hacı Sülük’ü affetti! Saadet Partili 2 sandık görevlisini öldürmüştü

Erdoğan Hacı Sülük’ü affetti! Saadet Partili 2 sandık görevlisini öldürmüştü

2019 yerel seçimlerinde Malatya'da Saadet Partili Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ın sandık başında öldürüldüğü olayla ilgili olarak müebbet hapis cezası alan Hacı Sülük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla affedildi.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, 31 Mart 2019'daki yerel seçimler sırasında meydana gelen ve iki Saadet Partili (SP) kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı saldırıya karışan Hacı Sülük hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

kapak-113625.jpg

Cinayetle ilgili açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hacı Sülük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Pütürge’deki seçim günü gerçekleşen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sorumlu tutulan Hacı Sülük'ün cezası, sağlık durumu göz önünde bulundurularak kaldırıldı.

24055.jpg

CEZASI KALDIRILDI

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan iki kez müebbet hapis ve ek olarak 2 yıl 8 ay 15 gün cezasına çarptırılan Hacı Sülük, aynı zamanda AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası. 67 yaşındaki Hacı Sülük’ün cezasının kaldırılmasında, Adli Tıp Kurumu 3’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun hazırladığı "sürekli hastalık ve kocama hali" raporu etkili oldu.

112124483-hacisuluk.jpg

İlgili Haberler