Yılmaz Tunç’tan Kobani Davası açıklaması

Yılmaz Tunç’tan Kobani Davası açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani Davası kararları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tunç, “Demokratik siyaset yapmak isteyenlere alan açık. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz" dedi.

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tunç, Kobani Davası kararları hakkında, "Bazıları tahliye olacak, bazıları beraat edecek. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz" dedi.

Tunç, ayrıca "6-8 Ekim olaylarında 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu olayları unutmadık. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 41 sanığın yargılanması başladı. 25'i hapis cezasına çarptırıldı, 15'i ise müebbet hapis aldı. Toplamda 108 sanık yargılandı, 72'si kaçtı. 36 sanıktan 18'i tutuklu, 18'i ise adli kontrolle serbest bırakıldı. 24 kişi ceza aldı, 12 kişi beraat etti. Tahliyeler gerçekleşti. Benzer terör olaylarını önlemek için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Terörle mücadelemiz sürecek. Demokratik siyaset yapmak isteyenlere alan açık. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

tunc.jpg

AYHAN BORA KAPLAN HAKKINDA

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasına da değinen Tunç, "Soruşturmada gözaltına alınan sivil ve resmi görevliler var. Sonuçları bekleyeceğiz" dedi.

AF YORUMU

28 Şubat Davası'nda yaşanan af kararıyla ilgili olarak ise Tunç, "Cumhurbaşkanımız af yetkisini kullandı. Tahliyeler bugün gerçekleşecek" açıklamasında bulundu.

Tunç, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkemiz darbelerle dolu bir geçmişe sahip. Bundan sonra darbelerin olmaması için demokrasiyi güçlendirdik. Darbeciler yargılandı. Demokratik, sivil bir anayasa için mücadelemiz devam edecek. 28 Şubat'ı yaşatanlar da cezalandırıldı. 28 Şubat sanıklarının yaşları ilerlemişti. Cumhurbaşkanımız af yetkisini kullanarak tahliyeleri sağladı"

İlgili Haberler