Küliye'den Kobani kararlarına ilk yorum

Küliye'den Kobani kararlarına ilk yorum

Kobani davası kararları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanları Mehmet Uçum ve Ahmet Selim Köroğlu’ndan çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Kobani Davası'nda mahkeme kararlarını açıkladı. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 42 yıl hapis cezasına çarptırılırken, aynı davada yargılanan Figen Yüksekdağ 30 yıl, Ahmet Türk ise 10 yıl hapis cezası aldı.

Davada Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk hakkında beraat kararı verildi. Ayla Akat Ata ise de tahliye edildi. Aynur Aşan 9 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Sırrı Süreyya Önder'in beraatine karar verildi.

765032image1.jpg

MEHMET UÇUM'DAN YARGIYA ÖVGÜ

Kobani Davası'nda verilen kararlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak az" dedi.

Uçum paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır."

mehmet-ucum.jpg

KÖROĞLU DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu da olaylar esnasında hayatını kaybeden Yasin Börü’nün fotoğrafını paylaşarak “Benim tarafım Yasin Börü” ifadesini kullandı.

ahmet-selim.jpg

İlgili Haberler