Erdoğan’ın 2028 planı sızdı! Başka olasılık yok

Erdoğan’ın 2028 planı sızdı! Başka olasılık yok

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2028 planını yazdı. İşte AKP kulislerinde konuşulan ‘erkene alınmış seçim’ olasılığının detayları…

'Başka olasılık yok'

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından siyasette normalleşme adımları atılmış, AKP ile CHP arasındaki ziyaretler sıklaşmıştı.

Parti liderleri arasında erken seçim için tarihler konuşulmaya başlanmış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’ye “2025 Kasım'da yapılacak bir seçimde biz Türkiye'yi bütün bu sıkıntılarından kurtarmaya talibiz. Kendine güveniyorsa, en güçlü adayları halen Sayın Erdoğan'sa buyursunlar” diyerek seslenmişti.

Erdoğan, Özel'in tehdidine karşı ikilem içerisinde…' - Kronos Haber

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan CHP’de Cumhurbaşkanı adayı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ismi öne çıkarken, AKP’nin ne yapacağına ilişkin ilk bilgi sızdı.

YSK'den seçmen sayısı 9'un altında olan yerlerde sandık kurulmasın kararı

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugünkü köşesinde “AKP’de aşçı kalmamış! Plan: Erken seçim değil, erkene alınmış seçim” başlığı adı altında dikkat çeken bir kulisi aktardı.

“AKP’lilere göre erken seçim değil, erkene alınmış seçim planlanıyor” diyen Babacan eski milletvekillerinin Ankara’da ağırlanıp seçim bölgelerinin nabzının tutulmaya çalışıldığını ve ilginç saptamalar elde edildiğini belirtti.

“ERKENE ALINMIŞ SEÇİMDEN BAŞKA BİR OLASILIK YOK”

Babacan “Birbirinden ilginç saptamaları buraya taşıdık” diyerek şunları yazdı:

Partinin durumunda 6 ay önceye göre olumlu anlamda kıpırdanma var. Bize yönelik öfke azalıyor. Vatandaş, “Ekonomiyi düzeltirsen sana geri dönmeyi düşünürüm” noktasında.

Partililer, erken seçim konusunda ise aceleci değil. Cumhurbaşkanının 2028’e kadar seçim planı olmadığı, yeniden aday olmak için birkaç ay öne alınmış seçim planlandığı iddia ediliyor. AKP’lilere göre “erkene alınmış” seçimden başka bir olasılık yok. “Çünkü bize seçim kaybettiren gerekçelerin hiçbiri ortadan kalkmadı. Ekonomi bunun büyük bölümü olsa da tek neden değil, yanlış politikalardan kaynaklanan sorunlar giderilmeden seçim olmaz” yorumları yapıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD temasları sonrası yurda döndü - Son Dakika Haberleri

“TECRÜBESİZLER DENEYİMLİLER TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Babacan, Kabine’de değişimler olacak iddiasına ilişkinde değerlendirme yaptı.

“Cumhurbaşkanının çevresini saran tecrübesiz isimlerin deneyimli kadroları tasfiye etme amacı güttüklerine ilişkin değerlendirmeler de var” diyen Babacan şunları söyledi: Bunlar arasında “Hepsi birilerinin yakını olan bu kadro, yanlış bir strateji uyguluyor. Tarihinde ilk kez muhafazakar seçmen CHP’ye oy verdi. Taban çözülüyor. Tarihi bir kırılma yaşandı. Bunu okuyabildiklerini sanmıyorum” diyenlerin yorumları ilginç.

İlgili Haberler