Evi yanan ailenin yardım çağrısına sessiz kalmadı

Evi yanan ailenin yardım çağrısına sessiz kalmadı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, evlerinde çıkan yangın sonrası zor durumda kalan bir ailenin yardım çağrısına kayıtsız kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta bir sitenin 22. katında bulunan bir dairede, elektrik kontağından kaynaklanan bir sorun nedeniyle yangın çıktı. Yangında, bir anne ve çocuğunun yaşadığı dairenin mutfak bölümü tamamen yandı. Yangın sonrası yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kalan aile, Başkan Özer’e ulaşarak yardım talebinde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-07-07-113610.png

Durumu öğrenir öğrenmez harekete geçen Başkan Özer, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız’ı görevlendirdi. Yangınzede aileyi ziyaret eden Ayyıldız, olay yerinde incelemelerde bulunarak aile ile görüştü ve ihtiyaçlarını dinledi. Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları yapılan dairenin temizlenmesi için belediye personeli görevlendirildi. Temizlik ve bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, beyaz eşya ve mobilya desteği sağlanarak daire tamamen yenilenmiş olarak aileye teslim edilecek.

ekran-goruntusu-2024-07-07-113646.png

Yangın sonrası evleri küle dönen ailenin yakını Turan İbiş, Başkan Özer’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Saat 10.00 sıralarında yangın başlamış. Site yönetiminden arayarak evimde yangın çıktığını söylediler. Biz gelene kadar yangına müdahale edilmiş ve söndürülmüştü. Yardım talebimiz sonrasında Ahmet Başkanımız arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Allah herkesten razı olsun. Esenyurt Belediyesi yöneticilerine ve çalışanlarına yardım ve destekleri için çok teşekkür ederim,” dedi.

ekran-goruntusu-2024-07-07-113715.png