Eylem Tok hakkındaki iade davasında çarpıcı gelişme. Tarih belli oldu

Eylem Tok hakkındaki iade davasında çarpıcı gelişme. Tarih belli oldu

Türkiye’nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Ciihantimur’un hakkındaki dava ile ilgili yen bir gelişme yaşandı.

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Eylem Tok, 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacak.

18966439-728xauto.webp

Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tok’un 11 Eylül saat 14.15’te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı bildirildi. Tok hakkındaki Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada netleşmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU

640xauto.webp

OĞLUNU YURT DIŞINA KAÇIRMIŞTI

Kazanın ardından, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un lüks otomobiliyle yol kenarında park halindeki 3 ATV'ye çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırılmıştı.

9p.jpg

KIRMIZI BÜLTENLE YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma", Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçlarından yakalama kararı çıkarmış ve kırmızı bülten talebinde bulunmuştu.

TÜRKİYE İADELERİNİ İSTEMİŞTİ

Türkiye, anne ve oğlunun ABD'den iadesini istemişti. 14 Haziran'da Boston'da polis tarafından yakalanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok, önceki duruşmalarda tutuklu kalmaya devam etmişlerdi.