EYT ile ilgili detaylar belli olmaya başladı

EYT ile ilgili detaylar belli olmaya başladı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmalar sürerken ayrıntılar da ortaya çıkıyor. 

EYT İLE İLGİLİ DETAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar son sürat devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış prim ve yıl şartını tamamlamış ancak yaşını doldurmamış vatandaşlar EYT kapsamında kabul ediliyor.

Ancak bu vatandaşlardan bazılarının primleri henüz dolmamış durumda. Burada iki seçenek öne çıkıyor. Birincisi bu vatandaşların primlerini tamamladıklarında emeklilik hakkı kazanmaları. İkincisi ise primlerini borçlanma yöntemleriyle tamamlamaları.

EĞER PRİM TAMAMSA EMEKLİ OLABİLECEK

Takvim''de yer alan bilgilere göre, düzenleme çıktıktan sonra vatandaşlar eğer primleri tamamsa emekli olabilecek. Ancak primi eksik ise primi tamamlandığında emeklilik hakkını kullanacak. Ayrıca kadınların doğum erkeklerin askerlik borçlanmalarıyla bu primleri tamamlama imkanları da bulunuyor

ÜÇLÜ MAAŞ

EYT''lilerin emeklilik hakkına kavuşmalarından sonra maaş hesapları üç dönem olarak yapılacak. Buna göre 2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008''in 10''uncu ayından sonraki dönem olmak üzere üç ayrı hesaplama yapılacak. Bu durumda emekli maaşı hesaplanırken tüm kazançlar dikkate alınmış olacak.

İlgili Haberler