Ezel'in Ramiz Dayısı Tuncel Kurtiz'e bu yapılır mı? Ülkede ölüye bile saygı yok

Ezel'in Ramiz Dayısı Tuncel Kurtiz'e bu yapılır mı? Ülkede ölüye bile saygı yok

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Tuncel Kurtiz'in mezarı yeniden tartışma konusu oldu. Mezar taşı olmamasını ve adının yazılmamasını istemesine rağmen, mezar yeri işaretlenen Kurtiz'in son durumu dikkat çekti.

Son olarak "Ezel" dizisindeki unutulmaz "Ramiz Dayı" karakteriyle milyonların kalbinde taht kuran Tuncel Kurtiz, ani ölümüyle hayranlarını yasa boğmuştu.

Türk sinema camiasının önemli isimlerinden biri olan Kurtiz'in ölümünden sonra ortaya çıkan vasiyeti, tartışmalara neden olmuştu. Balıkesir’in Güre ilçesindeki Tahtakuşlar Köyü’nde gömülme isteği yerine getirilemeyen Kurtiz'in mezarının adının yazılmasını ve mezar taşının olmasını istemediği biliniyordu.

Usta oyuncunun mezarı işaretlenmiş durumda ve ismi de mezarın üzerinde yer alıyor. Magazin Burada'nın aktardığı habere göre, usta oyuncunun mezarının son haline ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. Mezarın etrafı yazılı taşlarla dolu olduğu görülüyor ve bu durum tepkilere neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, "Bir huzur vermediler adama", "Ramiz Dayı'ya bu muamele yapılır mı?", "Bu ülkede ölüye bile saygı yok", "Ailesi neden ilgilenmiyor?" gibi yorumlar yaparak duruma tepki gösterdi.

640xauto-002.webp

TUNCEL KURTİZ KİMDİR

Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936'da Kocaeli'de doğdu. Tam adı Tuncel Tayanç Kurtiz olan sanatçı, anne tarafından Boşnak, baba tarafından ise Selanik doğumlu bir Türk bürokratın oğluydu.

İlköğrenimini tamamladıktan sonra Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Hukuk Fakültesi'ne başladığı üniversite eğitimini tamamlamadan bırakıp, filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi gibi çeşitli alanlarda eğitim aldı, bu bölümlerden mezun olmadı.

18858517-728xauto.webp

Üniversite sonrası bir süre İETT'de çalıştı. Sanata olan ilgisi genç yaşlarda belirgin olan Kurtiz, 1959'da Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. İlk sinema deneyimini 1964 yılında "Şeytanın Uşakları" filminde yaşadı. Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan 1978 yapımı "Sürü" filmindeki performansıyla dikkat çekti. Doğayla iç içe bir yaşam sürmeyi seven Kurtiz, çok sayıda filmde rol aldı.

2009-2011 yılları arasında yayımlanan ve büyük ilgi gören "Ezel" dizisinde canlandırdığı Ramiz Dayı karakteriyle geniş bir hayran kitlesi edindi ve büyük beğeni topladı.

İlgili Haberler