Fahrettin Koca istifa etti. Kulisler karıştı

Fahrettin Koca istifa etti. Kulisler karıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görevinden affını talep ederek istifa ettiği öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevden affını isteyerek istifa ettiği iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, yerel seçimlerin ardından beklenen ancak gerçekleşmeyen kabine revizyonu öncesinde siyaset gündemini sarsan bir kulis iddiasını gündeme getirdi.

fahrettin-koca-nin-istifa-etti.webp

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede görevinden affını isteyerek istifasını sundu.

iddia-saglik-bakani-fahrettin-koca-istifa-etti-4mz1-cover.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istifa kararını kabul edip etmeyeceği ve Fahrettin Koca'nın görevden ayrılması durumunda yerine kimin geçeceği merak konusu oldu.

rektor-prof-dr-nuri-aydin-saglik-bakani-dr-fahrettin-koca.jpeg

Hatırlanacağı üzere, daha önce de Bakan Koca'nın istifa ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Hatta, geçen seneki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kurulan yeni hükümette yer almayacağı öne sürülmüştü.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

1965 yılında Konya'da doğan Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988 yılında bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda ihtisasını tamamlayarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Fahrettin Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük yaptı. Kurucusu ve başkanı olduğu sağlık kurumlarında, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikalarına katkıda bulundu. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın (TESA) Kurucu Başkanı olan Koca, 1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu.

Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 10 Temmuz 2018'de Sağlık Bakanı olarak atanan Fahrettin Koca, yeni kabinede de görevine devam etmektedir. Koca, evli ve dört çocuk babasıdır.