Fahrettin Koca istifa iddialarına cevap verdi

Fahrettin Koca istifa iddialarına cevap verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece istifa ettiği iddiaları üzerine, ilk kez konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda partililerin sağlık sistemine yönelik eleştirileri sonrası istifa ettiği iddia edilmişti.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınının hikayesini anlatarak, Sağlık Bakanlığı'nın yeterli denetim yapmadığını iddia etti.

fahrettin-koca-nin-istifa-etti-001.webp

Koca, Vural'a şu şekilde cevap verdi: "O Sağlık Müdürü sizin isteğinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili denetim başlattık. Ancak bu denetimi siz durdurdunuz."

Erdoğan ise iddiaya göre şunları söyledi: "Ölen kişi, bizim bir ilçe başkanımızdır. Sağlık, özel veya devlet olmaz. Her hastane gerekli denetimlere tabi tutulmalıdır. İhmal var mı, buna bakın."

Bakan Koca da kırgınlık yarattığı belirtilen bu tartışma sonrasında, iddiaya göre Koca, Erdoğan’ı arayarak görev affını istedi. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir başka senaryoya göre ise Erdoğan, Koca’dan görev affını istedi.

istifa-ettigi-soylenen-fahrettin-koca-dan-kafa-17466252-2439-amp.webp

FAHRETTİN KOCA'DAN İSTİFA İDDİALARINA YANIT

Gazeteci İsmail Saymaz'ın yönelttiği istifa iddialarıyla ilgili sorular üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilginç açıklamalarda bulundu. Saymaz'ın "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna Koca, "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" şeklinde yanıt verdi.

Koca, Saymaz'ın "Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz" ifadesine ise "Biz her zaman görüşüyoruz" yanıtını verdi.