Son dakika... Furkan Apartmanı Davası'nda flaş karar. 51 kişiye mezar olmuştu

Son dakika... Furkan Apartmanı Davası'nda flaş karar. 51 kişiye mezar olmuştu

6 Şubat depremlerinde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında karar çıktı. Sanık, Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay'a beraat, Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Gaziantep'in Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelen Furkan Apartmanı felaketinde 51 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 4'ü tutuksuz, 2'si firari olmak üzere toplam 6 sanık hakkında ayrı ayrı 22 yıl 6'şar ay hapis cezası talep edilmişti.

Duruşma öncesinde Nizip Adalet Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Furkan Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan Eyüp Öğüt duruşmaya katılırken, diğer sanıklar Faik Öğüt, Nejdet Alpay ve Yılmaz Şahin Yurtyapan ile firari sanık müteahhitler Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever duruşmada bulunmadı. CHP ve EMEP milletvekilleri de duruşmayı izledi.

Cumhuriyet savcısı duruşmada mütalaasını sundu. Savcı, tutuksuz yargılanan Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan üst sınırdan ceza talep ederken, Nejdet Alpay için beraat istedi.

Ailelerin kamu görevlileri hakkında yargı süreci talep etmeleri üzerine, Cumhuriyet savcısı, Furkan Apartmanı'na ilişkin kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildiğini belirtti. Kamu görevlileri karara itiraz etmiş ve sürecin devam ettiği ifade edildi.

16 YIL 8 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay’ı beraat ettirirken, Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever’in dosyası ayrıldı.

Kararın ardından Furkan Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler adliye önünde karara tepki gösterdi.